In beeld: We Need To Talk in de Kamercommissie

‘Beste politici, nu is het aan jullie’

Bekijk hier de volledige livestream van de Commissie Grondwet en Institutionele vernieuwing. Vier burgers uit het panel stellen de aanbevelingen voor en reageren op de vragen van de parlementsleden. Vier vertegenwoordigers van de organisatie lichten het proces toe.

‘Zoals jullie zien hebben we hard gewerkt tijdens de drie weekends. We willen graag afronden met een duidelijk oproep: Beste politici, nu is het aan jullie om ermee aan de slag te gaan.

In het federale regeerakkoord wordt beloofd om de partijfinanciering te hervormen. Jullie hebben al een reeks hoorzittingen met experten gehad. En nu hebben wij, zestig gewone burgers, deze aanbevelingen opgesteld. Met deze aanbevelingen liggen volgens ons álle puzzelstukjes op tafel om de partijfinanciering eindelijk te hervormen. Zet alles op alles om de partijfinanciering deze legislatuur nog te hervormen. Met dit voorstel tonen wij aan dat het echt lukt om een consensus te vinden, over verschillende meningen en achtergronden heen. Laat jullie dus inspireren door ons werk!’ 

- De deelnemers van het burgerpanel